Kreditt og finans på norsk

Kredittkorthjelpen

Å spare penger er noe tidligere generasjoner i Norge har vært nødt til å lære seg på den harde måten. Kortet gir 4% bonus på slike kjøp og det er mulig å få opptil 2500 kr i bonus i løpet av et kalanderår. VIP Credit Card er et unikt kredittkort med fokus på shopping, skjønnhet & livsstil. VIP Credit Card er et kredittkort med mange rabattavtaler som kan være gunstige hvis man som kunder er flink til å bruke tilbudene som tilbys. Siden Flexi Visa er et kredittkort uten etableringskostander og har gebyrfrie varekjøp kan du samle dine innkjøp på en oversiktig månedlig faktura. Uansett hvilket oljeselskap du fyller hos, får du 3,65 % Cashback på alt du handler hos stasjonen.

Dersom man fyller mye drivstoff bør man for eksempel velge et kredittkort som gir bonuser hos de ulike bensinstasjonene, mens man bør benytte et kredittkort som gir bonus på klær og sko dersom det er dette man bruker mest penger på. Skandiabanken kredittkort gir ekstra lang rentefri betalingsutsettelse og penger tilbake ved enkelte utsalgssteder, mens SEB MasterCard gir 10 ekstra Eurobonuspoeng for hver hundrelapp man handler for. Remember MasterCard gir hele 52 dagers rentefritt kjøp, og med Remember kredittkort får man gode rabatter hos utvalgte nettbutikker og restauranter som trekkes direkte fra fakturaen.

Handler du med VISA kredittkort kan du få erstattet varen hvis det skulle oppstå et uhell i løpet av de 6 første månedene fra kjøpsdato. Kortet har en effektiv årlig rente på 23,41 %. Nominell renten på varekjøp er 20,42 % og 26,4 % på kontantuttak. Dette er det eneste kortet jeg vet om som har høyere rente på kontantuttak enn på varekjøp. Ved kjøp av bensin og diesel hos Shell får du poeng verdt 60 øre pr liter til 28.februar 2015. Kortet gir 3,65 % «cashback» på alle kjøp på bensinstasjoner og kles- og skobutikker. Cashback trekkes direkte fra regningen og det er ingen øvre grense for hvor mye du kan tjene. For å kunne motta bonus må flyreisen bestilles direkte på flyselskapenes hjemmeside.

Dersom du har en cashback på 4 prosent vil du få 4 kroner tilbake for hver hundrelapp du betaler med ditt kredittkort. I utgangspunktet kan du benytte disse pengene fritt, men vær oppmerksom på at dette ikke nødvendigvis gjelder for alle kredittkort. Noen kredittkort gir cashback på alle kjøp av varer og tjenester, mens andre kort kun gir cashback ved enkelte betalingssteder som vil være nærmere spesifisert. Dersom du har et kredittkort med bonus vil det i stor grad fungere som ved cashback. Generelt sett er det nok likevel slik at det er noe mer begrensinger på bonus enn på cashback.

Forbruksmønsteret er stort sett normalt, men reiser også noe i jobben som blir dekket som utlegg (blir noen tusen i måneden som er greit å ta fra kredittkort, i hovedsak fly og tog, men noe bensin). De som påstår at ethvert bruk av kredittkort betyr høyere forbruk, vet åpenbart ikke hva de snakker om, eller forsøker bare å overføre egne svakheter på andre, for å fremstille seg selv i bedre lys. For å kutte ned på drivstoffkostnader kan du derfor bruke 365Direkte sitt kredittkort til å fylle på Esso-stasjoner. Er du glad i shopping vil du på alle klær og skobutikker også få 3.65 % i rabatt.

De gir alle som benytter seg av 365Privat kredittkortet 3.65% i casbhack på drivstoffylling, i tillegg får du 30 øre i rabatt per liter hos alle Esso stasjoner. De konkluderte med at ved å bruke 365 Privat sparte man 1135kr i året vednormalt drivstofforbruk. Flexi Visa fra Santander bank gir deg muligheten til å få 4% rabatt på en valgfri varekategori.

Cashback eller rabattkort høres umiddelbart svært gunstig ut og det er det også, men vel og merke kun hvis du er av typen som har orden på økonomien og betaler regningene i tide. Denne bonusen gjelder også på alle andre utsalgssteder i Norge hvor du betaler med ditt Shell MasterCard, så her kan det faktisk snakkes om at du får bonus på alt du handler. Dersom du aldri reiser så vil rabatt på hoteller og inkludert reiseforsikring være et heller dårlig valg.

Posted Mon 01 February 2016 by Agnes in misc