Kreditt og finans på norsk

Kredittkortene Du Sparer Penger På Å Bruke

Et godt og allsidig kort for den som shopper mye på nett og er opptatt av rabatter og gode tilbud. Utsalgssteder som tar betaling med kredittkort må betale en viss prosentandel av kjøpet til kortselskapet (det er slik kredittkortselskap hovedsakelig tjener penger). Cashback er forholdsvis nytt i Norge, og er er et konsept vi har importert fra USA og Storbritannia (surprise, surprise!), hvor det er betraktelig flere kredittkortselskap og høyere konkurranse om kundene. Vi har også sett en økning i konkurranse på det norske markedet, noe som fører til bedre kredittkort med flere fordeler for oss kunder.

Denne valgfriheten verdsetter vi høyt, ofte kjører man jo gjennom plasser hvor det ikke er en Esso-stasjon, da er det ekstra ergelig å ikke få maks rabatt på fyllingen man foretar. Du vet jo at du ikke bare plutselig vil slutte å kjøpe bensin, så da er det vel likeså greit å kjøre alle utgifter for bensin på et dedikert bensinkort. Bensin er ikke en vare man kan planlegge kostnaden for i fremtiden, derfor er det enkelt å slippe alle bekymringer vedrørende bensin, ved å betale den med et bensinkort.

Du kan be om et tilbud på kredittkort eller også be din nåværende kortleverandør om å vurdere å gi deg bedre betingelser på ditt kredittkort gjennom å klikke med musepeker på bytt bank. Kanskje det eneste minuset med kortet fra 365 Direkte, er mangel på reiseforsikring inkludert i kortet, men det gis 10 % rabatt hvis du velger å tegne forsikring gjennom Travel Guard, som er regnet som den beste frittstående reiseforsikringen på det norske markedet. Mange tilbyr inkludert reiseforsikring og cashback på forskjellige butikkjeder, for eksempel. Er du derimot ute etter et kredittkort som gir deg gode rabatter på for eksempel drivstoff kan 365Privat være et godt alternativ.

Med andre ord taper bensinstasjonen noe penger på at kundene betaler med kredittkort fremfor vanlig debetkort eller kontant. På andre kjøp er det nemlig ingen rabatt for kunden, samtidig som butikkene må betale sin payback til kredittkortselskapet. Det er en 3,65% rabatt som gjelder i alle skobutikker, klesbutikker og bensinstasjoner som er registrert i MasterCards systemer. Det er ikke noen reiseforsikring inkludert i kortet som man ofte finner på andre kredittkort, men du kan fortsatt få 10% rabatt på reiseforsikringer fra Travel Guard.

Det er viktig å påpeke at en cashback er en tilbakeføring av penger som gis av kredittkortutstederen og ikke selgeren. Til forskjell fra en rabatt som gis av selger, er dette utelukkende et avslag du får gjennom kredittkortet. Kjøper du for eksempel dagligvarer med cashback på 2% ved hjelp av kredittkortet, og månedsregningen din er kr 15 000 vil du ende opp med å få et avslag på kr 300. Det er ikke alltid det lønner seg med cashback ordninger, og alt avhenger av hvor billig kjeden du handler hos er fra før.

Et eksempel er når du handler bensin til en pris på kr 15 per liter med cashback på 2%. Dette gir deg en sluttpris per liter på kr 15 x 0,98 = 14,7. Dersom en konkurrerende bensinstasjonkjede selger drivstoffet for kr 14,5 betyr dette at det ikke lønner seg å handle hos den kjeden kredittkortet ditt gir cashback hos. Med et Flexi Visa kredittkort (som ble kåret til best i test i 2010 og 2011 av Dine Penger), kan du hver måned velge om du vil ha cashback når du handler fra flybilletter, drivstoff, elektronikk, sportsutstyr eller i kles- og skobutikker. Her får du en rabatt på 30 øre ekstra per liter, og her er det ingen årlig begrensning.

Reiseforsikring:Betales minst 50 % av en reises transportkostnader med DNB MasterCard, er kortinnehaver samt alle husstandsmedlemmer, eller inntil tre medreisende, forsikret på reisen innenfor avtalte forsikringsnummer (gjelder også for tilleggskort). Det finnes i dag en mengde ulike kredittkort i markedet, noe som gjør det vanskelig å orientere seg om hvilke kredittkort som passer ditt bruk best. Våre kredittkort som er knyttet opp mot MasterCard gir deg økonomisk fleksibilitet og trygghet når du trenger det. Nordea Gold passer for deg som har en god økonomi og som ønsker en høyere kredittgrense.

Posted Tue 29 December 2015 by Agnes in misc